JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 3G knäar under Iphone
AT&T bygger ut sitt amerikanska 3G-nät med 2100 basstationer. Problemet är Apple Iphone-abonnenterna, som kan göra av med tio gånger så mycket kapacitet som andra smartphoneabonnenter.
Problemet är störst i tätort där trafiken ibland är så stockad att sms inte kan skickas, samtal inte kopplas fram och nedladdningsdatatakten går ner i telefonmodemtempo.

Det berättar New York Times.

AT&T har monopol på Iphone i USA. Den ljusa sidan är att en Iphoneanvändare ger en snittinkomst på 2000 dollar under två år, den dubbla mot en vanlig användare. Den mörka sidan är att mobilt bredband inte klarar av att leverera när Iphonesurfarnas laddar hem program, strömmar musik och surfar på webben.

Av AT&T:s 29 million smartmobilabonnenter använder 9 miljoner Iphone. Ju snabbare Iphonemodell de har, desto mer använder de den.

Många kunder skyller på AT&T och hoppas monopolet ska brytas så att de kan få byta operatör. Men redan till nästa år hävdar sig AT&T kunna bygga bort kapacitetsbristen med investeringar i nya basstationer och nya stamnätsförbindelser mellan dem.

AT&T dämpar problemet genom att inte tillåta mms och genom att inte tillåta att mobiler används som modem av bärbara datorer. Däremot sätter man ingen gräns för nedladdningsvolymen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)