JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech vänder till vinst
Efter en tuff avslutning förra året kan kontraktstillverkaren Partnertech redovisa ett mindre överskott för årets första kvartal trots att omsättningen fortsätter att backa.
Omsättningen för årets första kvartal landade på 553,9 miljoner kronor vilket är klart mindre än motsvarande period förra året då det var 610,5 miljoner kronor. Jämfört med sista kvartalet i fjol är det dock en liten ökning. Q4 i fjol omsatte företaget 550 miljoner kronor.

Tittar man istället på rörelseresultat slutade det på 8 miljoner kronor, en klar förbättring från fjärde kvartalet i fjol men klart sämre än motsvarande period i fjol.

På sista raden, efter skatt, var det kvar 1,8 miljoner kronor. Motsvarade period i fjol slutade på 12,3 miljoner kronor.

Att företaget lyckats vända till vinst förklaras med det stora sparprogram som lades i januari i kombination med nya kunder vars produkter börjat tillverkas.

Intressant att notera är att elektroniktillverkningen är den klart lönsammaste delen av företaget. Den står för 41 procent av omsättningen och hade en rörelsemarginal på +4,6 procent.

Systemintegration och kapslingar är något större med 46 procent men hade en rörelsemarginal på -0,8 procent.

Det tredje affärsområdet, maskinbearbetning, utgör 14 procent och hade en rörelsemarginal på -3,1 procent.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)